Boskamp enorm sceptisch over transfer Vertonghen: “Dat vind ik een groter probleem”

Boskamp enorm sceptisch over transfer Vertonghen: “Dat vind ik een groter probleem”
Zaterdag 03 september 2022 - 08:00   I   door Redactie

Vrijdag was het de laatste dag voor een aantal Belgische teams om hun selectie voor de Europese campagne door te geven. Hét moment voor Anderlecht om groots uit te pakken en Rode Duivel Jan Vertonghen voor te stellen.

Bij Het Belang van Limburg liet Johan Boskamp zijn licht schijnen op de transfer: “Ze konden niet achterblijven zeker? Jantje Vertonghen moet er de nieuwe leider worden.” Dat wordt volgens de Nederlander een probleem voor zijn landgenoot Wesley Hoedt, maar dat verrast hem toch enigszins.

“Aan de verdediging lag het nochtans niet de laatste weken. Hun middenveld en het gebrek aan scorend vermogen vind ik een veel groter probleem”, aldus de analist. “De komst van Jantje lijkt me dus vooral een prestigezaak. Maar wel mooi voor hem om terug in België te zijn.”

Boskamp vindt het wel een goede zaak dat Alderweireld, Boyata en Vertonghen naar België zijn teruggekeerd: “Het was pas verontrustend geweest als ze niet zouden spelen. Jan is een echte patriot. Die wil voetballen om in topvorm te zijn voor het WK.”

Messcherp

“Als ik beelden van Jan zie, dan ziet hij er ook messcherp uit”, analyseert de Nederlander. “Het was gewoon tijd om te vertrekken bij Benfica. Bij het Anderlecht van Mazzu zie ik hem nog makkelijk vijf jaar meedraaien”, concludeert Boskamp.

Poll: Had Anderlecht beter geïnvesteerd in een middenvelder of aanvaller?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024