'Plotse zorgen: Genk wordt degradatiekandidaat als het op déze manier doorgaat’

'Plotse zorgen: Genk wordt degradatiekandidaat als het op déze manier doorgaat’
Maandag 22 augustus 2022 - 11:30   I   door Redactie

KRC Genk is bijzonder goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Na vijf wedstrijden leiden de Limburgers de stand in de Jupiler Pro League. Trainer Wouter Vrancken wordt overspoeld met complimenten, maar toch zijn er ook nog enkele mankementen.

In Het Belang van Limburg stelt ex-doelman Jacky Mathijssen namelijk dat het aantal tegendoelpunten dat Genk pakt onrustwekkend is. “Het scoorde zelf vijftien keer, dat is kampioenenniveau. Maar het slikte er ook acht, dat is degradatieniveau.”

Acht tegendoelpunten in vijf wedstrijden betekent een gemiddelde van 1,6 tegendoelpunten per match. De coach van de -21-jarige Rode Duivels weet wat er nodig is om niet te degraderen. 

“Ik heb zelf vaak bij degradatieclubs gekeept en telde elk seizoen uit: als ik geen 50 goals zou slikken dan zouden we ons redden.” Dat komt uit op een gemiddelde van 1,5 tegendoelpunten per wedstrijd.

Examen

Volgende matchdag staat Racing Genk voor een heus examen. “Genk moet de nul eens kunnen houden. Seraing is daar een ideaal moment voor. Het voetbal van KRC is veel te mooi om het te laten verpesten door defensieve mankementen”, besluit Mathijssen.

Poll: Denk jij dat Genk tegen Seraing de 0 zal kunnen houden?

TAGS  I  KRC Genk

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024