'Oorlog over Mazzu: Verbijsterd Union daagt Anderlecht voor de rechtbank'

'Oorlog over Mazzu: Verbijsterd Union daagt Anderlecht voor de rechtbank'
Dinsdag 31 mei 2022 - 19:14   I   door Redactie

De overstap van Felice Mazzu van Union naar Anderlecht krijgt nog meer dan een staartje. Want blijkt dat de trainer zijn contract gewoon verbrak.

'Felice Mazzu heeft ons laten weten zijn contract bij Union op te zeggen bij de wet van 3 juli 1978", laat Union in een officieel bericht weten. "De club werd afgelopen dagen ingelicht door haar coach dat hij in gesprek was met RSC Anderlecht."

Maar zeggen ze in het Dudenpark: "Tot een overeenkomst tussen beide clubs kwam het echter niet. Vandaag liet de coach ons weten zijn opzeg te geven. De club is verbijsterd door deze manier van handelen van zowel haar coach als van de recordkampioen.

En daar laten ze het niet bij. "We bekijken nu welke juridische stappen er kunnen ondernomen worden. Ter info: de wet van ‘78 zegt dat een sportbeoefenaar (of in dit geval coach) de verbintenis met zijn club eenzijdig mag opzeggen.

Schadevergoeding

Dat contract moet wel van bepaalde duur zijn, maximaal vijf jaar. De profsporter (of coach) in kwestie moet dan wel als schadevergoeding aan de club zijn resterend loon nog uitbetalen.

Poll: Vind je dat Union gelijk heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024