Onthulling: 'Dít is wat Vandenhaute écht achter de rug van Kompany vertelde'

Onthulling: 'Dít is wat Vandenhaute écht achter de rug van Kompany vertelde'
Maandag 30 mei 2022 - 21:00   I   door Redactie

Nu Vincent Kompany weg is bij Anderlecht komen er steeds meer details naar buiten over wat er zich de voorbije jaren heeft afgespeeld achter de coulissen.

Steeds meer insiders doen een boekje open over de relatie tussen Wouter Vandenhaute en zijn trainer. HUMO bijvoorbeeld weet dat de voorzitter van Anderlecht nooit een blinde volgeling van Kompany is geweest.

"Het is een publiek geheim dat de voorzitter altijd heeft getwijfeld aan de keuze voor het clubicoon", schrijft het weekblad. "Een volstrekt onervaren coach die sportieve sturing moet geven aan een club die het water aan de lippen staat? Geen goed idee."

Meer zelfs, HUMO stelt dat mocht Vandenhaute het drie jaar geleden voor het zeggen hebben gehad, het zou – wellicht – niet gebeurd zijn. Maar Kompany’s aanstelling was nog voor rekening van Marc Coucke – behalve eigenaar op dat moment ook nog voorzitter – en zijn toenmalige rechterhand Michael Verschueren.

Bluf

Zij grepen hun laatste strohalm toen de morrende achterban moest worden gesust wegens tegenvallende resultaten. Kompany’s aanstelling was een stunt, daar is Coucke nooit vies van geweest. Kompany’s bluf deed de rest. Maar die bluf werkte duidelijk niet bij Vandenhaute.

Poll: Snap je dat Kompany toch nog zo lang is kunnen blijven?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024