Peter Verbeke verrast iedereen met bekentenis over Kompany en Vandenhaute

Peter Verbeke verrast iedereen met bekentenis over Kompany en Vandenhaute
Donderdag 14 april 2022 - 09:00   I   door Redactie

Anderlecht is na enkele moeilijke jaren weer op de goede weg. Daarvoor mogen de fans CEO Peter Verbeke, voorzitter Wouter Vandenhaute en coach Vincent Kompany bedanken. Al ging dat niet altijd zonder slag of stoot.

Vincent Kompany had het bijvoorbeeld bijzonder lastig in het begin om zich aan te passen aan de Belgische competitie. Hij wilde de ideeën van bij Manchester City overbrengen op paars-wit, maar dat bleek onrealistisch. Ondertussen zit Anderlecht wel in de top vier én in de bekerfinale.

"Vincent hanteert een voetbalstijl waar automatismen heel belangrijk zijn", zei Verbeke bij De Tribune. "Hij rekent niet op de flitsen van de individuele klasse. Kompany is een coach die zonder ervaring begon en die een goede evolutie maakt."

"Hij is ook iets realistischer geworden, maar hij is altijd iemand geweest die openstaat voor de mening van anderen. Er zijn door de week vaak pittige discussies geweest tussen mezelf, Wouter en Vincent. Je moet wel heel goed onderbouwde argumenten komen, maar dat gebeurt in alle openheid", stelde hij nog.

Poll: Denk je dat Anderlecht een Europees ticket zal bemachtigen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024