Opmerkelijke transfer Raphael Holzhauser veroordeeld: "Dat is volledig fout"

Opmerkelijke transfer Raphael Holzhauser veroordeeld:
Vrijdag 08 april 2022 - 21:00   I   door Redactie

Voor Beerschot zit het seizoen er na zondag op en is het aftellen naar de start in 1B. Voor Raphael Holzhauser betekent dat het definitieve afscheid.

Want ondanks een contract tot juni 2023 vertrekt de Oostenrijkse middenvelder sowieso. Dat heeft alles te maken met een clausule waarbij hij door een degradatie gratis weg kan op 't Kiel. En daar zou nu OHL van profiteren.

Holzhauser werd al gespot samen met de Leuvense trainer Marc Brys, waar hij zou zo'n 700.000 euro per jaar zou kunnen opstrijken. En dat stoot Gert Verheyen tegen de borst. "Ik zie de match tussen OHL en Holzhauser niet", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Omdat OHL al Xavier Mercier rondlopen heeft als spelmaker. "Mercier kan hetzelfde én hij loopt tenminste", argumenteert de analist in de krant. "En het gaat in dit geval over lonen van 700.000 à 800.000 euro per jaar."

Kwalijk

En het is dat waar Verheyen nog het meeste aanstoot aan neemt. "Ik vind dat kwalijker dan de 300.000 euro per week die De Bruyne krijgt. Die is bij Manchester City wel de beste van de wereld. Bij ploegen als OHL is dat volledig fout", maakt hij zich druk. 

"Dat zijn tenslotte mannen die niet goed genoeg zijn voor een topclub. Dat clubs dan niet klagen over budgetten die ze niet rondkrijgen. Stop dan met spelers zo'n ridicule lonen te geven. Je vindt spelers die voor 300.000 euro per jaar hetzelfde doen."

Poll: Vind je dat Verheyen gelijk heeft?

TAGS  I  Beerschot  I  OHL  I  Manchester City

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024