'Antwerp-voorzitter Paul Gheysens veroorzaakt ongeziene ophef op de Bosuil'

'Antwerp-voorzitter Paul Gheysens veroorzaakt ongeziene ophef op de Bosuil'
Dinsdag 22 maart 2022 - 07:00   I   door Redactie

Paul Gheysens is een apart figuur. Zoveel is duidelijk. Hij heeft er alles voor over om de top te bereiken met Antwerp en zet daarvoor zonder problemen waarden en normen aan de kant.

Maandag maakte Antwerp de komst van de omstreden Marc Overmars bekend. Hij wordt de nieuwe technische directeur bij de Great Old. Niemand die dat had zien aankomen en al zeker niet in Nederland. Daar vallen ze achterover van de keuze van de Belgische topclub.

Volgens Nederlandse analisten mag Paul Gheysens zich aan bakken kritiek verwachten. "Ik hoorde iemand zeggen dat dit een dikke middelvinger is naar de vrouwen die dit hebben meegemaakt bij Ajax", zei analist Youri Mulder bij Rondo.

"Misschien zitten ze er nog steeds mee", ging hij verder. "We hebben het over iemand die machtsmisbruik heeft gepleegd bij een club. Dat Antwerp er wel mee in zee gaat, is een beetje raar. De eigenaar daar is een beetje wereldvreemd. Hij heeft er maling aan. Er zal enorm veel kritiek gaan komen. En terecht, vind ik."

Veel te mager

Marco Van Basten had het vooral over de manier waarop Marc Overmars zelf sprak op zijn voorstelling. "Hoe hij zich nu weer opstelt is veel te mager ten opzichte van wat er is gebeurd", zei hij. "Hij had eerst moeten laten voelen aan alles en iedereen dat het hem spijt en dat hij meeleeft met de mensen die hij dit heeft aangedaan. Daarna kon hij pas verdergaan."

Poll: Denk jij dat er nog veel kritiek zal volgen?

TAGS  I  Antwerp  I  Ajax

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024