Union bijt verrassend de tanden stuk op Vanderhaeghe en KV Oostende

Vrijdag 18 maart 2022 - 22:40   I   door Redactie

Net op het moment dat je het niet verwacht heeft Union punten verloren. Tegen KV Oostende bleef de leider opeens op een gelijkspel steken.

Union-KV Oostende 1-1

Al in de negende minuut viel de openingstreffer. Met een raket van maar liefst 153 km per uur van buiten de rechthoek liet D'Arpino Union-doelman Moris geen enkele kans. Het zette de kustploeg op weg naar een goede eerste helft.

Waarbij het uiteindelijk met een verdiende voorsprong de kleedkamers indook. Union kreeg immers amper een aanval in elkaar gebokst tegen de goed georganiseerde bezoekers. Maar hoe anders was het beeld na rust.

De Brusselaars lanceerden aanval na aanval, maar kwamen niet tot scoren. En zagen een goal van Mitoma afgekeurd voor nipt buitenspel en een poging van Teuma al dan niet over de lijn niet goedgekeurd. Bijna was in de slotfase ook Undav dat lot beschoren, maar de VAR kende de 1-1 toch toe.

Vijf punten?

Dan eindelijk een doelpunt voor Undav die in de minuten daarvoor al een resem kansen de nek had omgewrongen. Maar zo vermeed Union een zure en onverdiende nederlaag. Toch kan het zondag Club Brugge mits winst tegen KRC Genk tot op vijf punten zien naderen.

Doelpuntenmakers:

9' D'Arpino 1-0, 83' Undav 1-1

Poll: Denk je dat het verval nu is ingezet bij Union?