'Thibaut Courtois gaat Kevin De Bruyne met beschamend gevoel achterlaten'

'Thibaut Courtois gaat Kevin De Bruyne met beschamend gevoel achterlaten'
Woensdag 09 maart 2022 - 16:00   I   door Redactie

Woensdagavond neemt Real Madrid het in de terugmatch van de achtste finale in de Champions League op tegen PSG. En daarbij zullen alle ogen opnieuw op Thibaut Courtois gericht zijn.

Niet verwonderlijk na zijn knalprestatie in de heenmatch in Parijs. Maar zijn bloedvorm duurt al veel langer dan enkel de voorbije weken. Courtois staat al heel 2022 op zo'n extreem hoog niveau te keepen dat er zelfs geen twijfel meer is dat hij de beste doelman ter wereld is.

De Amerikaanse sportzender ESPN gaat zelfs nog een stap verder. "Courtois is meer dan alleen de beste doelman ter wereld. Zijn vorm is zelfs zo indrukwekkend dat hij gemakkelijk bij de drie à vier beste spelers ter wereld hoort. Op elke positie, bij elke club."

Om dan lyrisch af te sluiten: "Als de Gouden Bal deze week zou worden uitgereikt in plaats van in december, zou Thibaut Courtois bijzonder dicht komen om de eerste doelman te worden die de trofee wint sinds de legendarische Russische keeper Lev Yashin in 1963."

Primeur

En dat zou niet alleen om die reden een historische gebeurtenis zijn. Ook voor België zou een uitverkiezing tot beste speler ter wereld een primeur zijn. Vorig jaar eindigde Kevin De Bruyne als beste Belg op de achtste plaats. Als Courtois dit niveau aanhoudt kan hij KDB dus mogelijk wegblazen.

Poll: Denk jij dat Courtois de Gouden Bal zou kunnen winnen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Gouden Bal

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024