Wesley Sonck legt de vinger op de wond: "Er zit daar héél veel frustratie"

Wesley Sonck legt de vinger op de wond:
Dinsdag 22 februari 2022 - 11:30   I   door Redactie

De reguliere competitie loopt stilaan op zijn einde en dus kunnen er al enkele conclusies getrokken worden. Dat geldt ook voor het rampzalige seizoen van Standard. De Rouches moeten meer naar onder kijken dan naar boven. En dat is nog licht uitgedrukt.

Standard staat namelijk pas op de veertiende plaats en telt amper zes punten meer dan Seraing, de voorlaatste in de stand. Zaterdag gingen de Rouches ook pijnlijk onderuit tegen KV Oostende. Volgens Wesley Sonck heeft het mindere spel vooral te maken met vertrouwen en frustratie.

Luka Elsner verweet zijn ploeg na de wedstrijd van weinig inzet en motivatie. Zijn voorganger Mbaye Leye deed enkele maanden geleden net hetzelfde. "De basisbeginselen van het voetbal zijn er niet: inzet, je trui natmaken en soms met krampen van het terrein gaan. Zoiets kweek je op training", zei Sonck bij Extra Time.

"Alles is gewoon hetzelfde gebleven. Hoe los je dat op? Je kan de problemen benoemen, maar de oplossing is toch positiviteit", aldus Sonck. "Er zit heel veel frustratie in en dan is de vraag wat je als coach nog kan gaan doen. Als ze winnen, zal misschien de rust terugkeren."

Poll: Waar zit het probleem bij Standard?

TAGS  I  Standard  I  KV Oostende  I  Seraing

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024