Ontsteltenis over wat Ruud Vormer nu overkomt bij Club Brugge: "Pure horror"

Ontsteltenis over wat Ruud Vormer nu overkomt bij Club Brugge:
Woensdag 16 februari 2022 - 15:00   I   door Redactie

Het mag dan al wat stiller geworden zijn rond Ruud Vormer, dat betekent natuurlijk niet dat zijn situatie verbeterd is. Integendeel, onder Alfred Schreuder lijkt hij nu definitief naar de bank verbannen.

Maar in tegenstelling tot zijn degradatie onder Philippe Clement wordt daar weinig misbaar rond gemaakt. Niet door de fans, niet door de ploegmaats en zelfs niet door de middenvelder zelf. Die blijft zijn rol als kapitein en sfeermaker voorbeeldig spelen.

Maar zo normaal vindt Hugo Camps dat allemaal niet. In zijn stukje in Het Laatste Nieuws kaart de columnist dat aan. Hij heeft het over de pijn die Vormer vanbinnen voelt, maar die niemand ziet. "Zoveel jaren boegbeeld van Club geweest en dan nu als nuttige idioot de bank warmhouden."

Om met een karikatuur te vervolgen: "Het lijdensverhaal van Christus is er niets tegen. Dat was op een week afgelopen, terwijl Ruud een heel seizoen verder moet met zijn wonden. Vormer is door Odoi en Rits uit het elftal gespeeld."

Onverdraaglijk

Dat dat met goedkeuring en zelfs aanmoediging van de technische staf gebeurd is, maakt het voor Camps nog een stuk erger. "Voor een kapitein is dat haast onverdraaglijk. De afgang komt dicht in de buurt van een vernedering. Ruud lijdt in stilte."

"Bij het offer van een voetballer staat niemand stil", besluit Camps. "Terwijl het voor de betrokken spelers geestelijk verwoestend is. Het bankzitten van Vormer markeert het einde van een tijdperk. De terugwerping in een verleden. Voor een ambitieuze man als Ruud Vormer is dat pure horror."

Poll: Denk je dat Vormer echt zoveel afziet?

TAGS  I  Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024