Woest Genk ziet inhaalmatch tegen Mechelen plots verstoord door rechtszaak

Woest Genk ziet inhaalmatch tegen Mechelen plots verstoord door rechtszaak
Woensdag 16 februari 2022 - 12:00   I   door Redactie

Het Belgische voetbal blijft maar klappen incasseren. En sommige clubs krijgen het harder te verduren dan anderen. In de nasleep van operatie Propere Handen is dat nu ook KRC Genk.

De Limburgse topclub wordt door Roland Duchâtelet immers meegesleurd in een strafklacht met burgerlijke partijstelling. Concreet zou toenmalig Genk-speler Ilombe Mboyo in 2014 horloges hebben uitgedeeld in de kleedkamer om het resultaat te beïnvloeden.

Volgens de gewezen voorzitter van Standard verliep de 3-2-zege van Genk tegen Club Brugge niet zoals het hoorde. Bij KRC Genk zijn ze niet te spreken over de beschuldiging en al zeker niet omdat het nieuws uitlekte daags voor de inhaalmatch van woensdag tegen KV Mechelen.

"Eigenlijk willen we niet reageren op iets dat thuishoort in de Fabeltjeskrant", aldus Erik Gerits in Het Belang van Limburg. "We betreuren het dat personen hun frustraties over het niet bereiken van sportieve doelen in het verleden na zoveel jaar nog steeds willen afschuiven op anderen."

Gevolg

Duidelijke taal van de Algemeen Directeur. Besluiten deed hij met: "We zullen wel zien of het gerecht hieraan een gevolg zal geven, maar concentreren ons uitsluitend op onze belangrijke wedstrijd van woensdagavond tegen KV Mechelen."

Poll: Vind je dit een goede reactie van Gerits?

TAGS  I  KRC Genk  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  Standard

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024