Joshua Zirkzee uit zijn frustraties bij Anderlecht: "Dat boeit niet meer"

Joshua Zirkzee uit zijn frustraties bij Anderlecht:
Woensdag 16 februari 2022 - 09:00   I   door Redactie

Er zijn in de loop van het seizoen wel wat twijfels geweest over Joshua Zirkzee bij Anderlecht, maar ondertussen zijn die allemaal weggeveegd.

Voor zichzelf heeft de spits ook wel een aantal redenen om het seizoen tot nu toe geslaagd te noemen. "Het meest tevreden ben ik over het feit dat ik mezelf weer heb opgeraapt", zegt hij in HUMO. "En dat ik consistent ben."

"Ik ben vaak in de basis begonnen: daar ben ik blij mee", vervolgt hij. "Trots, zelfs. Want het is niet makkelijk: er is veel concurrentie voorin met Kouamé, Raman en ik." Maar dat Vincent Kompany hem vaker wisselt dan hem lief is, irriteert de aanvaller naar eigen zeggen niet.

"De trainer legt het steeds goed uit. Maar dat blijft tussen ons. Iedereen wil negentig minuten spelen, hij maakt keuzes voor het team. Daar hebben wij ons bij neer te leggen. Gewoon doorgaan, dat moeten we doen."

Vierde

Maar toch is er iets dat hem serieus dwarszit. "Dat we vierde staan. Ik maak deel uit van een team. Als we vierde staan, wil dat zeggen dat ik daar iets aan had kunnen veranderen. We moeten winnen, ongeacht mijn persoonlijke statistieken - dat boeit niet meer. Winnen!"

 

Poll: Vind je dat Zirkzee gelijk heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Bayern München

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024