Anderlecht houdt hart vast voor verlies supertalent: "Kapers op de kust"

Anderlecht houdt hart vast voor verlies supertalent:
Woensdag 16 februari 2022 - 07:30   I   door Redactie

Dé manier voor Anderlecht om opnieuw bij de top aan te sluiten zonder het geld over de balk te smijten is hopen op het doorbreken van eigen talent.

Maar dan moet het dat talent natuurlijk wel kunnen houden tot het moment dat het gaat doorbreken. Dat is in het verleden zeker niet altijd het geval geweest. En opnieuw dreigt paars-wit een supertalent te verliezen. 

Het Laatste Nieuws schrijft immers dat Anderlecht het contract van Zeno Debast wil verlengen. Dat werd dinsdag al bekend, maar de krant weet dat die contractverlenging best zo snel mogelijk gebeurt.

"De huidige overeenkomst van de jonge centrale verdediger loopt af in juni 2023", valt er te lezen. "Dit simpelweg omdat Debast toen nog geen 18 was, en spelers van die leeftijd geen langdurig contract mogen tekenen." Nu hij ondertussen meerderjarig is, kan dat dus wél.

Snel

"Anderlecht wil snel werk maken van het openbreken van zijn contract. 'Snel', want er liggen naar verluidt verschillende buitenlandse topclubs op de loer", weet de krant. "Zij volgen Debast - die al heel wat mooie dingen liet zien bij de nationale jeugdploegen - al een tijdje."

Poll: Denk je dat Anderlecht Debast zal kunnen houden?

TAGS  I  Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024