Roland Duchâtelet dropt bom en laat Anderlecht en Genk serieus opschrikken

Roland Duchâtelet dropt bom en laat Anderlecht en Genk serieus opschrikken
Dinsdag 15 februari 2022 - 17:15   I   door Redactie

Het Belgische voetbal kwam de laatste jaren al in een enorm slecht daglicht te staan. En het lijkt er niet beter op te worden. Roland Duchâtelet diende een strafklacht met burgerlijke partijstelling in.

En daarbij laat hij zich ondersteunen door Jelle Van Damme en Paul-José Mpoku. Volgens het trio zou Anderlecht zich in 2014 schuldig gemaakt hebben aan louche praktijken om de titel binnen te halen. Ex-Standard-voorzitter Duchâtelet dient een klacht in tegen paars-wit. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Duchâtelet zou daarnaast ook twee specifieke spelers viseren. Anthony Vanden Borre en Ilombe Mboyo speelden destijds bij respectievelijk Anderlecht en KRC Genk. Voorafgaand aan hun duel zouden zij horloges uitgedeeld hebben in de kleedkamer om het resultaat te beïnvloeden.

Paars-wit won die wedstrijd gemakkelijk met 4-0, maar de ex-voorzitter van Standard meent kennis te hebben van nog meer louche zaken. Volgens hem verliep de 3-2-zege van Genk tegen Club Brugge ook niet zoals het hoorde. Van Damme en Mpoku leggen klacht neer tegen Anderlecht en Genk voor competitievervalsing.

Poll: Geloof jij de beweringen van Duchâtelet?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024