Aster Nzeyimana wijst naar Club Brugge: "Dat kan toch gewoonweg niet"

Aster Nzeyimana wijst naar Club Brugge:
Dinsdag 15 februari 2022 - 16:00   I   door Redactie

Er was afgelopen weekend weer heel wat te doen rond de arbitrage en de VAR. Alsof het ooit zou stoppen... Bij Extra Time besteedden ze er maandag ook heel wat aandacht aan.

Vooral de fase waar AA Gent-speler Matisse Samoise rood kreeg, werd uitvoerig besproken. Arnar Vidarsson begrijpt er niets van. "De scheidsrechter staat toch bijzonder slecht gepositioneerd in deze fase? Hij kan dat naar mijn mening nooit zien. Oordelen op basis van zoiets kan gewoonweg niet", zei hij.

Ook Gert Verheyen kon zijn ogen amper geloven. "De straffen die uitgedeeld worden zijn niet meer in evenwicht. De ene wordt consequenter beoordeeld dan de andere, dat kan niet", aldus de analist. De vier gasten waren het er dus over eens: onterechte rode kaart én opgelegde straf van één speeldag.

Ook Aster Nzeyimana moeide zich met de discussie. Hij verwees nog naar de fout die Jack Hendry maakte tegen Standard. Hij kreeg dezelfde straf, maar de twee overtredingen kunnen qua intensiteit niet met elkaar vergeleken worden. 

Poll: Vond jij het een rode kaart voor Samoise?

TAGS  I  Club Brugge  I  Extra Time  I  AA Gent  I  Standard

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024