Buitenkans: Anderlecht heeft doelpuntenmachine zomaar voor het grijpen

Buitenkans: Anderlecht heeft doelpuntenmachine zomaar voor het grijpen
Dinsdag 15 februari 2022 - 15:00   I   door Redactie

Wie Anderlecht zegt, zegt aanvallend voetbal. En wie aanvallend voetbal zegt, zegt scoren. En dus heeft paars-wit altijd nood aan scorende spitsen.

Omdat die witte merels op de transfermarkt o zo moeilijk te vinden zijn, zou het natuurlijk geweldig zijn als er uit de jeugdacademie in Neerpede eens een goalgetter zou opstaan. En dat blijkt nu ook het geval te zijn.

Maandagavond speelden de beloften op Zulte Waregem en in die 1-3-zege scoorde de 17-jarige Lucas Stassin twee keer. Net als twee weken geleden in de 5-0 zege tegen STVV. Om maar te zeggen dat de aanvaller het doel weet staan.

Daarom ook dat paars-wit niet aarzelde en de piepjonge Stassin vorig jaar al een eerste profcontract liet tekenen. Met de bijhorend lof van het hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans er gratis en voor niets bij. 

Mooie toekomst

"Lucas is een diepe spits met interessante looplijnen en een neus voor doelpunten. Als hij de nodige stappen blijft zetten is er een mooie toekomst voor hem weggelegd in het Lotto Park", liet Kindermans toen noteren op de website van Anderlecht.

Poll: Denk je dat Anderlecht nog eens een echte topspits uit de jeugd kan halen?

TAGS  I  Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024