Basisspeler af, maar wel déze nieuwe rol voor Vormer: "Ik ben er streng op"

Basisspeler af, maar wel déze nieuwe rol voor Vormer:
Maandag 14 februari 2022 - 12:00   I   door Redactie

Zelf voelt hij de bui natuurlijk ook al hangen. En hij mag er dan niet blij mee zijn, maar feit is dat Ruud Vormer zich meer dan onder Clement kan neerleggen bij zijn bankzittersstatuut.

Want dat Vormer basisspeler af is onder Alfred Schreuder, daar moet nu niet meer aan getwijfeld worden. Af en toe eens invallen, ja. En misschien zelfs eens een blessure of een schorsing opvangen, maar dat zal het zijn. Al is er wel een andere belangrijke rol voor hem weggelegd.

"Ruud was voor de wedstrijd heel erg aanwezig in de kleedkamer om de jongens op te peppen", aldus Schreuder in Het Laatste Nieuws. "Dat is ook wat je verlangt van je aanvoerder, als hij een keertje niet speelt. Dat is zijn rol, dat heeft-ie heel goed gedaan." 

"We waren er ook over bezig met de staf", vervolgde de Nederlander. "Ruud is niet bij de pakken blijven zitten. Hij was deel van het team, ook al heeft hij niet gespeeld. Dat is prachtig om te zien, dat je samen iets wil bereiken. Want Club telt veel meer basisspelers dan de elf die starten."

Accepteren

Een huizenhoog cliché, maar daar kan Vormer zich aan optrekken. Moét hij zich aan optrekken, want: "Je moet het accepteren als je eens niet speelt - we hebben het daar in het begin van de week over gehad. Ik ben daar ook streng op. Ik wil zien hoe jongens daarmee omgaan. Want dát is het team."

Poll: Denk je dat Vormer zich hierbij zal kunnen neerleggen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Charleroi

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024