Bernd Storck is woedend en haalt zwaar uit na inhaalmatch tegen OHL

Bernd Storck is woedend en haalt zwaar uit na inhaalmatch tegen OHL
Donderdag 10 februari 2022 - 07:30   I   door Redactie

KRC Genk mag play-off 1 ondertussen wel vergeten. Woensdagavond verloor het zijn inhaalmatch tegen OHL met 2-1. Achteraf was er veel te doen rond de beslissingen van de VAR en scheidsrechter Bert Put.

Genk was de betere ploeg. Ook na de rode kaart van Bryan Heynen in de 14de minuut was dat het geval. De wedstrijd leek lang op een 1-1 te eindigen, maar door discutabele beslissingen van VAR en scheidsrechter kregen de Limburgers nog het deksel op de neus.

"Ik zeg normaal niks over de scheidsrechter, maar nu kan ik niet anders want het is niet eerlijk", mopperde Storck na de wedstrijd bij Sporza. "Ik miste een eerlijke behandeling van beide ploegen in deze wedstrijd. Als je fluit, dan moet je dat aan beide kanten op dezelfde manier doen."

"Bij één onopzettelijke actie krijgt Heynen meteen rood, daar was ik echt ontgoocheld in de scheidsrechter", aldus de Genk-coach. "In de tweede helft hadden ze op zijn minst kunnen checken of het een penaltyovertreding was op Arteaga. En dan is het aan de overkant penalty…"

Kruis over play-off 1

Genk had nochtans een goede zaak kunnen doen als ze de drie punten hadden meegepakt naar Limburg. Dan kwamen ze tot op zeven punten van Anderlecht, de vierde in de stand. Ze hebben ook nog een inhaalmatch tegen KV Mechelen tegoed, waardoor ze zelfs op vier punten konden komen.

Een wereld van verschil dus, want na woensdag is play-off 1 plots wel héél ver weg. Daarnaast zullen ze ook moeten afwachten welk schorsingsvoorstel Bryan Heynen zal krijgen. Hij zal vermoedelijk ook enkele weken niet beschikbaar zijn voor Bernd Storck.

Poll: Had Genk een penalty moeten krijgen voor een fout op Arteaga?

TAGS  I  KRC Genk  I  OHL  I  KV Mechelen  I  Anderlecht

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024