'Dáárom fabriceert Vincent Mannaert sluw plannetje voor Wouter Vandenhaute'

'Dáárom fabriceert Vincent Mannaert sluw plannetje voor Wouter Vandenhaute'
Woensdag 02 februari 2022 - 19:00   I   door Redactie

Club Brugge en Anderlecht, dat is normaal kat en hond. Enkel bij de Pro League, de verzameling van profclubs, zijn ze gedwongen om samen te werken. Al is dat niet van harte.

Na het recente afhaken van KRC Genk-preses Peter Croonen als voorzitter van die Pro League werden Anderlecht-voorzitter Vandenhaute en CLub Brugge-CEO Vincent Mannaert samen aangesteld om de gang van zaken bij de eersteklassers in goede banen te leiden.

Maar meteen daarna kwam Mannaert in opspraak voor witwassen in operatie Propere Handen. Een zeer ambetante situatie voor iemand die geacht wordt het goede voorbeeld te geven. Daarbovenop kwam ook nog eens zijn veelvuldige veroordelingen voor dronken rijden.

Maar De Morgen-journalist Hans Vandeweghe weet dat de sterke man van blauw-zwart daar iets op gevonden heeft: "Mannaert, die terloops nog eens voor een paar miljoen van witwas wordt verdacht in de Veljkovic-boekhouding, was zo slim om al heel snel de voorgrond aan Vandenhaute te laten."

Veroordeling

Dat kan voorlopig wel werken, maar het is maar de vraag of de sluwe Mannaert de dans zal ontspringen eens het gerecht een uitspraak zal doen in de zaak Propere Handen. Bij een veroordeling zal hij wellicht een stap opzij moeten zetten.

Poll: Vind jij dat Mannaert de Pro League nog mee zou mogen leiden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024