Standard en Club Brugge maken er spektakelmatch van met vier doelpunten

Zondag 23 januari 2022 - 15:23   I   door Redactie

Club Brugge wou zondagmiddag op het veld van Standard zijn tweede overwinning onder Alfred Schreuder pakken. Dat lukte niet, al viel er wel heel wat te beleven in deze topper.

Standard-Club Brugge 2-2

De eindstand kwam op hetzelfde neer als de ruststand, zij het met dat verschil dat er twee doelpunten meer gescoord werden. Na een afgekeurd doelpunt van Lang was het Standard dat in minuut tien op voorsprong klom dankzij Cafaro.

Maar Club Brugge was de betere ploeg en had ook de meeste kansen en het was slechts een kwestie van tijd voor de gelijkmaker viel. Daarvoor zorgde Bas Dost door met het hoofd te scoren op assist van Vanaken.

Maar meteen na rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong via nieuwkomer Renaud Emond. Raskin verstuurde een gemeten voorzet vanaf de rechterkant, Emond troefde Mechele af en gleed de 2-1 naast Mignolet.

Geniaal hakje

Maar bij blauw-zwart loopt er een herboren Bas Dost rond. Dus hoefde het niet te verbazen dat de Nederlander op het uur gelijkmaakte. Met dank aan een geniaal hakje van De Ketelaere en een goede assist van invaller Buchanan die Dost de 2-2 voorschotelde.

Het spelbeeld veranderde daarna niet meer: de bezoekers eisten de bal op, Standard trok zich gewillig terug op de eigen helft. Het werd nog even spannend toen Hendry rood kreeg in de slotfase, maar Club ontsnapte aan het verlies toen Mata een gemaakte goal van Nkounkou op de lijn en via de paal wegkopte.

Poll: Vind je dat Club Brugge tegen dit Standard had moeten winnen?