'Alfred Schreuder verrast bij Club en voert genadeloos Brugse sterkhouder af'

'Alfred Schreuder verrast bij Club en voert genadeloos Brugse sterkhouder af'
Maandag 10 januari 2022 - 11:00   I   door Redactie

Elke trainer heeft zo zijn filosofie. En elke trainer kiest ook de spelers die hij het meest geschikt acht om die filosofie ook op het veld tot uiting te brengen. En dat maakt slachtoffers. Ook bij Club Brugge. En niet van de minste.

De tactische accenten die Alfred Schreuder legt, maken immers dat je zoveel mogelijk technisch onderlegde voetballers nodig hebt. Want meer dan ooit is een goeie balcontrole en inspeelpass belangrijk. "Eder Balanta heeft bijgevolg een probleem", stelt Het Laatste Nieuws.

"Zijn kracht is van ondergeschikt belang geworden", legt de krant uit. "Onder Clement was de rol van verdedigende middenvelder de minst benijdenswaardige - je moest er de loopgraven in. Dat het bij Balanta eenmaal áán de bal een pak minder was, deerde Clement niet zo."

"De filosofie van Schreuder is anders", vervolgt Het Laatste Nieuws. "Hij wil voor z'n defensie in de eerste plaats iemand met goeie voeten. Enter: Ruud Vormer. Aanvoerder die in ere hersteld zal worden." En exit dus: Eder Balanta. Breker die afgevoerd zal worden.

Poll: Wie vind jij dat er verdedigende middenvelder moet spelen?

TAGS  I  Club Brugge

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024