Peter Croonen neemt verrassend ontslag als voorzitter van Pro League

Peter Croonen neemt verrassend ontslag als voorzitter van Pro League
Maandag 20 december 2021 - 11:04   I   door Redactie

Peter Croonen is niet langer de voorzitter van de Pro League. Dat maakte de (eveneens) voorzitter van KRC Genk zelf bekend via een open brief. Hij pleit voor een onafhankelijke voorzitter, naast onafhankelijke bestuurders.

De rechtstreekse aanleiding is het dispuut tussen de Pro League en... KRC Genk over de wedstrijdkalender in de periode van 24 januari tot 2 februari 2022. Daarin missen de Limburgers mogelijk tot negen titularissen door een extra interlandweek.

Genk legde een concreet voorstel van oplossing voor aan de kalendermanager en aan de Raad van Bestuur van de Pro League, maar dat werd geweigerd. Omdat het BAS Genk in beroep toch gelijk gaf moet er nu een nieuwe kalender gemaakt worden. 

"Dit is voor mij als voorzitter van KRC Genk én de Pro League de spreidstand teveel", aldus Croonen in een open brief. "Dergelijke verplichte combinatie moet opgelost worden door de strategische hervorming in 2022. Ik pleit voor een onafhankelijke voorzitter, naast onafhankelijke bestuurders."

Interim-voorzitter

Croonen verlaat zo het voorzitterschap en de Raad van Bestuur van de Pro League zes maanden voor het statutaire einde van zijn mandaat. Er zal zo spoedig mogelijk een interim-voorzitter moeten worden benoemd, laat de Pro League weten.

Poll: Vind je dit een goede beslissing?

TAGS  I  KRC Genk  I  Pro League

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024