Kijkers Club-KVO woest na tussenkomst VAR: "Blauw-zwarte bond"

Kijkers Club-KVO woest na tussenkomst VAR:
Vrijdag 10 september 2021 - 22:10   I   door Redactie

Club Brugge-KV Oostende leek vrijdagavond na de eerste helft al beslist. Door de 1-0 van Noa Lang na 24 minuten maar evengoed door de rode kaart van bezoeker Steven Fortes op slag van rust.

De nieuwkomer werkte de wegspurtende Noa Lang tegen de grond en pakte daardoor zijn tweede gele kaart. Al kwam die er niet op aangeven van ref Verboomen, maar wel vierde scheidsrechter Jasper Vergote, gevolgd door een tussenkomst van de VAR. Maar dat pikten heel wat kijkers niet.

Zij vonden de uitsluiting een stuitend bewijs van de slechte kwaliteit van de Belgische arbitrage. Anderen wezen dan weer naar het weerkerende voordeel dat blauw-zwart dit seizoen zou halen via de arbitrage. Dat voorzitter Bart Verhaeghe ondervoorzitter is van de bond verergert die perceptie alleen maar.

Hendry

Want dan werd de al dan niet fout van huidig Club-verdediger Jack Hendry in het strafschopgebied op een Oostendenaar aangehaald, waar de VAR helemaal niet tussenkwam. Discussie troef dus.

Poll: Vind jij ook dat Club Brugge vaak voordeel haalt uit de arbitrage?