Ongeziene leegloop: 'Deze 12 (!) spelers vertrekken bij Club Brugge'

Ongeziene leegloop: 'Deze 12 (!) spelers vertrekken bij Club Brugge'
Dinsdag 25 mei 2021 - 12:00   I   door Redactie

Club Brugge veroverde voor het tweede jaar op rij de landstitel. Het bestuur is dik tevreden met die straffe prestatie, maar toch gaat er straks veel veranderen bij blauw-zwart. Er zal serieus gesleuteld worden aan de bestaande spelersgroep.

In de voorbije maanden werd duidelijk dat de kern van Philippe Clement lang niet zo breed is als aanvankelijk werd gedacht. Verschillende wisselspelers zakten door het ijs en zullen straks moeten opkrassen. In de zomer volgt een grote schoonmaak en uitverkoop.

Het lijstje met spelers die zullen vertrekken is lang. Erg lang. Om te beginnen zullen de huurovereenkomsten van Nabil Dirar, Stefano Denswil en Tahith Chong niet worden omgezet in een definitieve transfer. Ethan Horvath, einde contract, vertrekt eveneens. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Okereke moet weg

Verder wil Club Brugge af van David Okereke. De man van 8 miljoen kon tijdens het voorbije seizoen nooit overtuigen en moet weg. Ook Federico Ricca mag beschikken. En hetzelfde geldt voor jongens als Emmanuel Dennis, Michael Krmencik, Simon Deli en Loïs Openda, Kaveh Rezaei en Thibault Vlietinck.

In hen gelooft Club Brugge niet meer. In het tussenseizoen zal voor al die overbodige spelers een oplossing worden gezocht. Openda kan definitief naar Vitesse, terwijl er ook voor Deli en Krmencik interesse is. Hoeveel Club nog kan vangen voor spelers als Okereke en Dennis, zal nog moeten blijken. Hun marktwaarde nam alleszins een flinke duik.

Poll: Denk jij dat Club Brugge volgend seizoen een sterkere kern zal hebben?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024