Grote aanval op Club Brugge gepland: "Ten koste van Bart Verhaeghe"

Grote aanval op Club Brugge gepland:
Maandag 24 mei 2021 - 20:00   I   door Redactie

Club Brugge is opnieuw kampioen. Voor de tweede keer op rij, voor de vierde keer in zes jaar. En dat wekt jaloezie op. Bij de ene club al meer dan bij de andere. Omdat er ook andere dan sportieve motieven meespelen.

Dat Anderlecht zijn status van recordkampioen zo snel mogelijk in ere wil herstellen is geen geheim, maar door de financiële omstandigheden zal dat wellicht nog niet voor direct zijn. Ook Standard heeft het financieel zwaar.

Nummer twee KRC Genk heeft daar allerminst last van, net zoals Antwerp dat nu derde eindigde. En het is net bij die laatste ploeg dat er meer dan sportieve redenen meespelen. Logisch als je weet dat voorzitter Paul Gheysens op voet van oorlog leeft met Club Brugge-preses Bart Verhaeghe.

"Derde is zeker niet het doel waarmee ze aan de competitie begonnen zijn en dat is al zeker niet het doel van grote baas Paul Gheysens", verkondigt ook Peter Vandenbempt bij Sporza. "Die wil maar een ding en dat is zo snel mogelijk de titel pakken, ten koste van Club Brugge en ten koste van Bart Verhaeghe."

Kampioenenploeg

De grote vraag is natuurlijk of Gheysens die grote ambities zal kunnen waarmaken. Want een kampioenenploeg krijg je niet zomaar bijeen. Daar gaan meestal jaren over, daar kan uitgerekend Bart Verhaeghe wel over meespreken. Maar het zorgt wel voor extra pigment.

Poll: Kan Antwerp volgend seizoen al kampioen worden volgens jou?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024