Philippe Clement pakt uit met verrassend nieuws: "Meent hij dat nu?!"

Philippe Clement pakt uit met verrassend nieuws:
Maandag 24 mei 2021 - 17:30   I   door Redactie

Quo Vadis Club Brugge? Quo Vadis Philippe Clement? Zowel voor blauw-zwart als voor zijn kampioenentrainer was de grote vraag welk pad ze volgend seizoen willen bewandelen. En het is Clement die een tip van de sluier licht.

De voorbije maanden en vooral weken gonsde het van de geruchten over een mogelijk vertrek van Clement. Analisten liepen elkaar voor de voeten om toch maar te verkondigen dat ze aan alles voelden dat er een einde zou komen aan de samenwerking.

Clement zou immers toe zijn aan een nieuwe uitdaging en met drie opeenvolgende titels op zak naar het buitenland trekken. Club Brugge deed allerminst moeite om dat te ontkennen en hield het erop dat er na het kampioenschap zou gesproken worden.

Niet dat het zo'n grote haast had, want de Antwerpenaar lag toch nog onder contract tot juni 2022. Het vraagstuk werd de voorbije week steeds groter naarmate de ontknoping van het kampioenschap dichterbij kwam.

Onderhoud

Al wilde Clement er zelf ook niet te veel over kwijt. Na het behalen van de titel kon RTBF hem evenwel volgende uitspraken ontfutselen. "Ik heb nog één jaar contract. Ik ben dan ook erg blij dat het bestuur nu al een onderhoud met mij wil hebben."

En vervolgens: "Er zijn een pak trainers die onder veel meer druk staan en veel moeilijkere beslissingen moeten nemen. Dat Ruud Vormer zegt dat ik blijf? Op dit moment heb ik daar geen ander idee over." Een hint van formaat.

Mist

Al is daarmee niet alle mist verdwenen. Want er is de voorbije tijd zoveel gezegd en geschreven dat de Club Brugge-supporters dat niet zomaar voor waar willen aannemen. Op sociale media vragen velen zich dan ook of Clement dat wel meent. De toekomst zal het uitwijzen.

Poll: Zal Clement volgend seizoen zijn laatste contractjaar uitdoen bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024