De Ketelaere stelt keiharde eisen en zadelt Club met levensgroot probleem op

De Ketelaere stelt keiharde eisen en zadelt Club met levensgroot probleem op
Zondag 23 mei 2021 - 22:00   I   door Redactie

Ondanks het 1-2-verlies speelde Club Brugge zondagavond zeker geen onaardige partij tegen KRC Genk. Met dank aan Charles De Ketelaere die er echt wel zin in had. Zowel tijdens als na de match.

Tijdens de match schitterde De Ketelaere vooral toen hij naar het centrum uitweek. In afwezigheid van Bas Dost fungeerde hij zo'n beetje als tweede spits, maar nam hij evengoed de rol van nummer tien op zich.

De exponent van zijn uitstekende prestatie was een geweldige hakbal waarna Vormer op de lat besloot. De Ketelaere werd dan ook niet onverdiend tot Man van de Match verkozen. Al zat hij eerder met iets anders in zijn hoofd.

Toen Eleven Sports hem vroeg hoe hij zijn toekomst zag bij Club Brugge aarzelde hij niet. "Ik moet niet onder stoelen of banken steken dat ik het liefst een een centrale positie krijg. Ik denk dat ik daar beter tot mijn recht kom. Dat ik dat laten zien heb vandaag? Ze weten dat hier ook."

Lievelingsposities

Zo zadelt De Ketelaere Club Brugge en Philippe Clement (of een nieuwe trainer) voor volgend seizoen wel meteen een groot dilemma op. Want als zowel Dost als diepe spits en Vanaken als nummer tien blijven zijn zijn lievelingsposities al bezet.

Tenzij het 4-3-3-systeem veranderd wordt. Of Hans Vanaken vertrekt natuurlijk. Al bestaat de kans ook nog dat De Ketelaere zelf vertrekt. En dan is er van een probleem geen sprake meer.

Poll: Moet De Ketelaere volgend seizoen inderdaad centraler spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024