Antwerp snoept derde plaats af van Anderlecht, Club viert titel in mineur

Zondag 23 mei 2021 - 20:20   I   door Redactie

Voor Anderlecht en Club Brugge is de laatste speeldag van de play-offs een ferme domper geworden. Al zijn de gevolgen voor paars-wit een stuk erger dan die voor blauw-zwart.

Antwerp-Anderlecht 1-0

Als Anderlecht niet verloor dan behield het zijn derde plaats en mocht het volgend seizoen naar de voorronde van de Europa League, zoniet werd het de Conference League. Maar al na dertien minuten zag het er bijzonder slecht uit.

Miazga pakte rood nadat hij Lamkel Zé neerhaalde en zo kwam paars-wit met tien man te staan. Dat veranderde de strijd in een non-match. Vlak voor rust kopte De Laet op de paal en in de tweede helft scoorde Lamkel Zé dan toch de 1-0 die Antwerp de derde plaats bezorgde.

Al was daar wel wat om te doen omdat niet echt duidelijk was of de poging van Lamkel Zé wel degelijk de lijn had overschreden. Zonder doellijntechnologie en tussenkomst van de VAR werd echter afgegaan op het oordeel van de lijnrechter. Een bikkelhard oordeel.

Club Brugge-KRC Genk 1-2

Club Brugge had dan weer niets meer te winnen of te verliezen. En dat was er ook aan te zien. Nadat Vanaken een strafschop gestopt zag door Genk-doelman Vandevoordt bracht Toma de bezoekers op het uur op voorsprong.

Vormer leek er tien minuten voor tijd alsnog voor te zorgen dat de kampioen in zijn titelmatch niet met het schaamrood op de wangen moest afdruipen. Maar dat was buiten Dessers gerekend die KRC Genk op penalty (die hij ook zelf afdwong) alsnog de zege bezorgde.