Bas Dost is er klaar mee en uit zijn onvrede: "Dat is heel oneerlijk!"

Bas Dost is er klaar mee en uit zijn onvrede:
Zondag 23 mei 2021 - 16:00   I   door Redactie

Voor Bas Dost is het hoog tijd dat het seizoen voorbij is. De boomlange aanvaller kwam in de vorige match tegen Anderlecht niet meer in actie omdat het risico op blessures te groot was.

En dat scheelt een slok op de borrel. Want in de weinige tijd dat de Nederlander bij Club Brugge speelde, heeft hij wel al meteen een indruk gemaakt. Al moet hij wel voortdurend blijven vechten tegen vooroordelen.

In Nederland bijvoorbeeld hebben ze een lange traditie van wereldspitsen. En daar wordt veel aan afgemeten, te beginnen met Marco van Basten, het toppunt van elegantie. Niet bepaald het beeld waar Dost aan beantwoordt.

"Dat is heel oneerlijk!", windt de aanvaller zich op in Sport/Voetbalmagazine. "Want soms heb je andere types nodig in een elftal. Terwijl dat stijlvolle, technische type wel de norm is in Nederland. Ik ben langer, dan oogt alles sowieso minder elegant."

Onuachu

"Maar een grote speler die het maximum uit zijn kwaliteiten haalt, vind ik even veel waard als zo’n fijn dribbelende Messi. Zoals die spits van Genk, Paul Onuachu, die speelde een gewéldige wedstrijd tegen ons. Hoe die gozer, twee meter groot, elke bal bij zich hield… fenomenaal. Daar kan ik van genieten."

Poll: Kan je de frustratie van Bas Dost begrijpen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024