Haalt Club Brugge Ivan Leko terug als opvolger van Philippe Clement?

Haalt Club Brugge Ivan Leko terug als opvolger van Philippe Clement?
Zaterdag 15 mei 2021 - 17:00   I   door Redactie

Philippe Clement is goed op weg om met Club Brugge een tweede keer op rij kampioen te worden. Voor de 47-jarige succescoach zou dat zelfs al de derde opeenvolgende landstitel worden. En toch zijn er steeds meer twijfels rond Clement.

Het wordt Clement dezer dagen serieus aangewreven dat Club Brugge ondermaats presteert in de play-offs. In de nasleep van het 0-0-gelijkspel tegen Antwerp kreeg de coach het zwaar te verduren. Veel Club-supporters maakten duidelijk dat ze Clement liefst zien vertrekken na dit seizoen.

En daar houdt het niet bij op. De blauw-zwarte aanhang gaat nog een stap verder en denkt al na over een mogelijke opvolger voor Clement. Een naam die op sociale media steeds meer opduikt is die van... Ivan Leko.

Leko is de voorganger van Clement bij Club Brugge en leidde blauw-zwart in zijn ambtstermijn van twee jaar naar een titel en een tweede plaats. Die resultaten gingen gepaard met aanvallend en attractief voetbal en dat zijn de fans van Club nog niet vergeten.

"Alle respect, maar het voetbal onder Leko was stukken beter. Een andere coach is nodig", werpt een Club-fan op. "Leko heeft ook zijn fouten, maar ligt bij mij nog steeds in een hoge schuif", laat iemand anders met een blauw-zwart hart optekenen.

"Liever Leko terughalen in plaats van Clement te laten bijtekenen", heeft een kwade fan nog een duidelijke boodschap in petto voor Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. "Ik mis de grinta en drang naar goals van onder Leko" en "Ik begin Leko echt te missen", lezen we tot slot ook nog.

Of de droom van deze Club Brugge-fans werkelijkheid zal worden, is nog een ander paar mouwen. Leko vertrok niet in de beste omstandigheden op Jan Breydel. Hij is bovendien ook nog niet al te lang werkzaam in China, waar hij goed zijn boterham verdient.

Poll: Zou jij Ivan Leko graag zien terugkeren als coach van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024