"Die vervelende Thibaut Courtois maakt me toch nerveus met al zijn saves"

Maandag 26 april 2021 - 19:00   I   door Redactie

Dinsdagavond is het weer een hoogdag in de Champions League. Dan ontvangt Real Madrid in de eerste halve finale Chelsea. En als Thibaut Courtois op een even hoog niveau blijft keepen, zit een goed resultaat er dik in.

Maar daar lijkt niet iedereen even gelukkig mee. Peter Vandenbempt met name. Niet serieus voor alle duidelijkheid, maar wel omdat hij zo geconfronteerd wordt met eerdere uitspraken in 'De Tribune' op Sporza.

"Real Madrid kan nooit de Champions League winnen. Dat is 1.000 procent zeker", voorspelde de analist eerder. "Ik stel dat percentage bij naar 500 procent", lacht Vandenbempt nu in de meest recente aflevering. "Die vervelende Thibaut Courtois maakt me toch wat nerveus met al zijn saves."

"Real Madrid heeft indruk gemaakt tegen Liverpool. De manier waarop ze dat aanvallende geweld hebben geneutraliseerd: chapeau. Maar ik houd mijn hart ook wel een beetje vast dat er weinig goals zullen vallen."

Strafschoppen

"Als Real speelt zoals tegen Barcelona en Chelsea zoals tegen Porto in de kwartfinales, dan blijft de bal in de middencirkel, fluiten we af en trappen we strafschoppen."

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, maar toch waagt Vandenbempt zich aan een nieuwe voorspelling. "Ik ben er 100 procent zeker van: Chelsea stoot door na één doelpunt over de twee wedstrijden. Bel me dinsdagavond dus maar tijdens de rust als het 3-3 staat."

Al voegt hij er voor alle veiligheid toch aan toe: "Neen, het is echt moeilijk te voorspellen. In principe worden het twee gesloten wedstrijden, een tactisch steekspel."

Poll: Zullen er inderdaad weinig goals vallen in Real Madrid-Chelsea?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Chelsea

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024