Anderlecht trekt toptalent aan: "Behoort tot de beste van zijn generatie"

Anderlecht trekt toptalent aan:
Zaterdag 29 oktober 2016 - 13:59   I  

Anderlecht heeft zich versterkt met een erg getalenteerde verdediger. De Malinees Abdoul Karim Danté tekende een contract voor drie jaar op zijn verjaardag.

Anderlecht had de verdediger al langer op het oog, maar wegens administratieve problemen kon de speler pas op zijn achttiende verjaardag, vandaag dus, zijn contract bij Anderlecht ondertekenen. Hij komt over van Jeanne d'Arc FC uit Mali en maakte indruk tijdens het WK U17 in Chili. "We zijn erg tevreden. We denken dat hij een erg goede centrale verdediger wordt die op termijn titularis hier bij Anderlecht kan worden", reageerde Jean Kindermans op de clubsite.

Eerder had David Van Renterghem, T2 bij de Belgische U17, veel lovende woorden voor Danté, die hem opviel op het WK U17: "Op wereldniveau behoort hij tot de beste jongens van zijn generatie. Hij was de kapitein van de ploeg, een echte leider. Hij is snel, heeft een goede tackle in huis en trapt probleemloos een pass van vijftig meter. Aan zijn positiespel is nog werk, wat normaal is op die jonge leeftijd", klinkt het op Anderlecht Online.

TAGS  I  Abdoul Karim Danté  I   Anderlecht

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024