'Dankzij gelijkspel tegen Trnava moét Anderlecht winnen tegen Dinamo Zagreb'

'Dankzij gelijkspel tegen Trnava moét Anderlecht winnen tegen Dinamo Zagreb'
Donderdag 29 november 2018 - 21:24   I   door Redactie

Anderlecht heeft geen drie punten pakken tegen, het toch vrij haalbare, Trnava. Daardoor kan het toch maar beter gaan winnen in Zagreb, als het nog iets aan de Europa League wil overhouden.

Dankzij het punt tegen Trnava krijgt Anderlecht 190.000 euro premie. Paars-wit krijgt hetzelfde bedrag als ze ook tegen Dinamo Zagreb een punt pakken, maar bij winst wordt dat plots een half miljoen euro. 

Daarnaast is ook clubcoëfficiënt belangrijk voor Anderlecht. Vroeger was dit enkel belangrijk voor de lotingen. Bijvoorbeeld om reekshoofd te worden in een voorronde of om pot vier van de Champions League te vermijden. Sinds dit seizoen is er echter een extra bonussysteem ingevoerd in het kampioenenbal.

11 miljoen euro

De club met de laagste coëfficiënt op de hoofdtabel krijgt namelijk het minste extra geld. Club Brugge incasseerde dit seizoen als nummer 26 van de geplaatste teams een bonus van 7,7 miljoen. Als Anderlecht dit seizoen Champions League had gespeeld zou het als 23e zelfs 3,3 miljoen meer hebben gevangen dan de Bruggelingen of een extra bonus van elf miljoen euro. 

Het 'coëfficiënt' is aantrekkelijke motivatie, maar het kan dus wel héél belangrijk zijn voor de inkomsten van de ploeg volgend jaar. 

Poll: Denk je dat het in Zagreb wel lukt om te winnen?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024