‘Manchester City heeft De Bruyne niet meer nodig’

‘Manchester City heeft De Bruyne niet meer nodig’
Dinsdag 27 november 2018 - 22:13   I   door Redactie

Ook zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne staat Manchester City waar het wil staan, helemaal boven het klassement in de Premier League. Het loopt goed in de Champions League en in eigen land behalen ze de ene overwinning na de andere. De Bruyne is niet meer onmisbaar.

De Bruyne had vorig seizoen rechtstreeks een aandeel in één op vier doelpunten van City in de Premier en Champions League, als schutter of als aangever. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Bij City beseften ze immers heel goed dat De Bruyne zijn batterijlading vorig seizoen diep in het rood had geduwd, want de Rode Duivel was onmisbaar.

Bedoeling van Guardiola was dat KDB dit seizoen wat vaker op de bank zou zitten. De komst van Mahrez en de ontbolstering van Bernardo Silva in een centrale rol zouden de lasten wat eerlijker verdelen. Die twee langdurige blessures bij De Bruyne hadden ze bij City natuurlijk niet ingecalculeerd, maar de gevolgen zijn beperkt gebleven. De efficiëntie heeft er niet onder geleden.

De Bruyne is niet meer onmisbaar, maar Guardialo blijft wel onvoorwaardelijk fan: "We zijn een sterker team met Kevin dan zonder hem", besluit Guardiola.

Poll: Is het tijd voor De Bruyne om City te verlaten?

TAGS  I  Manchester City

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024