Cantona raadt Manchester United andere topcoach aan: "Magisch"

Cantona raadt Manchester United andere topcoach aan:
Zondag 09 september 2018 - 12:58   I  

Manchester United is niet geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen en dat heeft ook levende legende Eric Cantona gezien. De gewezen nummer 7 van The Red Devils kan niet anders dan vaststellen dat José Mourinho niet de juiste trainer is voor United.

“Het gaat niet zo goed met Manchester United. Maar we zitten nog maar in de beginfase van het seizoen”, citeert Het Laatste Nieuws Cantona in een interview met The Daily Mail. “Hoe dan ook: United is een grote club. En dat zal het altijd blijven. Ze zullen nog wel prijzen pakken in de toekomst, daar ben ik van overtuigd.”

“Maar de manier waarop Man United momenteel speelt? Niet goed. Mourinho heeft een goede personaliteit, maar past niet bij de club. De fans appreciëren het spel niet. Er is geen plezier, geen creativiteit. Pep Guardiola zou de trainer van United moeten zijn. Hij is magische dingen aan het doen bij Manchester City.”

“Guardiola leerde alles van Johan Cruijff”

“Guardiola is het spirituele kind van Johan Cruijff. Pep speelde onder hem bij Barcelona en leerde alles van Cruijff", gaat Cantona verder. "Guardiola is eigenlijk de enige die Man United mag coachen. Naast mezelf, uiteraard. Ik zou het leuk vinden om hier oefenmeester te worden. Mochten ze me bellen, dan twijfel ik geen seconde. En dan zou er nog eens creatief voetbal op Old Trafford gespeeld worden.”

Cantona verwijst ook naar de laatste succesvolle coach van The Mancunians: Sir Alex Ferguson. “De fans willen creatief voetbal zien. Zoals het was met Alex Ferguson. Hij gaf de spelers de nodige ruimte om creatief te zijn. Hij behandelde ons als individu’s. We voelden onze zo speciaal. Zo geliefd. Ferguson is een goede man. Een uitstekende leider."

Poll: Zou Guardiola een goede coach zijn voor Manchester United?

TAGS  I  Manchester United  I  Manchester City  I  Barcelona

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024