'Vincent Kompany neemt opmerkelijke beslissing over zijn eigen toekomst'

'Vincent Kompany neemt opmerkelijke beslissing over zijn eigen toekomst'
Zaterdag 01 september 2018 - 07:35   I  

Kompany is een echt icoon van Manchester City én van het Belgische voetbal. Geteisterd door heel wat blessureleed wordt hij stilaan een dagje ouder.

Aan stoppen denkt Kompany helemaal nog niet, want hij is van plan om nog 3 jaar te voetballen. Wellicht niet altijd bij Man City, maar toch zo lang mogelijk. Wat hij nadien wil doen is nog onduidelijk, maar Kompany bereidt zich wel al voor. Zo behaalt hij momenteel zijn trainerscursus.

Naar eigen zeggen niet om noodzakelijk trainer te worden, maar eerder uit interesse. "Ik doe het niet omdat..., maar wel omdat ik denk dat elke speler die cursus zou moeten volgen", zegt Kompany in Het Laatste Nieuws. "Ik stel mezelf in de positie dat ik hopelijk nog 40 of 50 jaar actief kan zijn. Ik wil niet eeuwig op vakantie gaan wanneer ik er een punt achterzet - interesseert me niet. Ik wil blijven werken. Ik wil jonge spelers beter maken. Iets waarvan ik nu al geniet als speler in de groep. Om misverstanden te vermijden: Man City en ik hebben een sterke band, maar dat betekent niet dat ik hier zal blijven. Alles is open. Wat er ook gebeurt, ik zal in het voetbal blijven."

TAGS  I  Manchester City  I  Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024