De Witte legt grote druk op Gent-spelers: "Kwalificatie levert ons deze som extra op"

De Witte legt grote druk op Gent-spelers:
Donderdag 30 augustus 2018 - 10:00   I   door Redactie

AA Gent speelt vanavond in Bordeaux voor een plek in de groepsfase van de Europa League. De heenwedstrijd eindigde in een 0-0-gelijkspel. Voorzitter Ivan De Witte voert de druk alvast op.

"Met Europees voetbal spreken we over 5 tot 7 miljoen euro extra inkomsten”, zegt De Witte. "De financiële incentive is belangrijk, maar het gaat ook over het vinden van onze plaats in Europa. Je kunt je niet voorstellen hoezeer Europees voetbal de wereld verandert."

"Onze twee succesvolle campagnes gaven een enorme boost naar hoe er in het binnen- en buitenland naar onze club werd gekeken. Dat vertaalt zich op heel wat domeinen: in de bereidheid van spelers om naar onze club te komen, maar ook in de marktwaarde van spelers.”

Veel kans

“We gaan even door wat turbulentie. We hebben nog geen gecontroleerde situatie zoals Anderlecht, Club en Genk al kennen", gaat De Witte verder in Het Nieuwsblad. "Maar ik denk dat we de situatie vroeger onder controle zullen krijgen dan vorig seizoen. In die zin zijn onze tien punten in de competitie van goudwaarde. Daar kunnen we op bouwen eens alles compleet is. Het was allemaal een beetje last minute, maar de jongens die er zijn, zullen hun waarde nog bewijzen. Daarom is het jammer dat deze wedstrijd tegen Bordeaux nu al komt. Maar ik voel een positieve energie in de groep en bij de staf. Ik schat onze kansen op kwalificatie op meer dan vijftig procent.”

TAGS  I  AA Gent  I  Bordeaux

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024