"Eén voor één hebben ze een afspraak met de geschiedenis, het is D-day"

Vrijdag 06 juli 2018 - 11:18   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben vanavond een afspraak met de geschiedenis: doorstoten naar de halve finales van het WK. Als ze Brazilië verslaan, is het zover. Eindelijk zou deze gouden generatie dan een topland verslaan en het beste resultaat ooit op een WK uit 1986 wordt dan geëvenaard.

"De Gouden Generatie. De klas van '87, '89, en '91 - samen tien Rode Duivels. Plus de nakomertjes Courtois en Lukaku, en de ouderdomsdekens Kompany en Vermaelen. Defour ('88) is er wegens blessure niet bij", aldus Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws.

"Vijf onder hen stonden tien jaar geleden, tijdens de Olympische Spelen in 2008, aan de wieg - Kompany, Vertonghen, Vermaelen, Fellaini en Dembélé. In november van dat jaar werd Eden Hazard voor het eerst geselecteerd voor de Rode Duivels. Hij gaat vanavond de Gouden Generatie voor. De kapiteinsband om, borst vooruit. Eén voor één hebben zij afspraak met de geschiedenis die zij zelf schreven.

""Dit is ónze finale", sprak Vincent Kompany woensdag. Kazan, 06/07/2018. Dit is D-Day. Voor een lichting voetballers, hun ouders, en al wie deze jongens op een of andere manier heeft geholpen om te staan waar ze vanavond staan."

Poll: Geloof jij in de kwalificatie?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Keygnaert

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024