Michel Preud'homme drukt meteen zijn stempel op 'nieuw' Standard

Michel Preud'homme drukt meteen zijn stempel op 'nieuw' Standard
Woensdag 04 juli 2018 - 13:35   I  

Michel Preud'homme is terug van amper weggeweest en dat zullen ze in Luik geweten hebben. Standard ondergaat momenteel een ware metamorfose en dan hebben we het niet alleen over de technische staf. Er zijn al heel veel nieuwe jongens gekomen en er zullen wel nog wat spelers worden binnengehaald.

Vorig seizoen, onder Ricardo Sa Pinto, lag het accent vooral op de teamgeest. Standard was een hecht blok, moeilijk te ontwrichten en had met spelers als Carcela en Edmilson toppers rondlopen die het verschil konden maken.

Onder Preud'homme zullen de tactische richtlijnen wél duidelijker aanwezig zijn en dat is meteen te merken op training. Zo weet HLN dat Preud'homme vandaag al een hele tijd heeft gewerkt op stilstaande fases. Ook bij Club Brugge bleek dat destijds een belangrijk wapen.

Goede samenwerking

Bovendien lijkt de samenwerking tussen Preud'homme en Emilio Ferrera vlekkeloos te lopen. Preud'homme vertelde eerder al dat de trainingen van Ferrera van een zeer hoog niveau waren en de assistent-coach krijgt dus zelf heel wat verantwoordelijkheid van Preud'homme. 

"Een rustige opwarming, gevolgd door trainen op stilstaande fases en afwerking. Hoekschoppen, vrije trappen, verschillende variaties. Tot het helemaal juist zat. Michel Preud’homme gaf aanwijzingen op de stilstaande fases, Emilio Ferrera deed dat voor de afwerkingsoefeningen." Dat viel te lezen op HLN.

Poll: Zal Standard onder Preud'homme sterker zijn dan onder Sa Pinto?

TAGS  I  Standard  I  Preud'homme  I  Ferrera

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024