Opvallend: 'Dit zei Martinez in de kleedkamer tijdens de rust tegen Panama'

Opvallend: 'Dit zei Martinez in de kleedkamer tijdens de rust tegen Panama'
Woensdag 20 juni 2018 - 20:03   I   door Redactie

De Rode Duivels versloegen Panama maandag met 3-0, maar dat kwam vooral door een sterkere tweede helft. Voor de rust waren de Belgen helemaal niet goed. Dat was niets nog in vergelijking met de wedstrijd tegen Costa Rica.

Volgens Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, zou er dan toch sprake geweest zijn van nervositeit. Waar iedereen voor aanvang van de openingswedstrijd op het WK heel rustig leek, bleek dat op het veld toch wel anders te zijn.

"'Nervositeit' is de term die doorsijpelt, als het over 'de eerste helft' gaat. Veel spelers dúrfden niet", aldus Keygnaert. "Versteend. De druk van 'titelfavoriet' woog dan toch door. Martínez diende tijdens de rust iedereen een boost aan vertrouwen te geven - "Fuck it! Loosen up, boys", waren naar verluidt zijn woorden."

"Voorts was de tactische maturiteit waarmee Panama gedurende zestig minuten enerzijds de vleugels afdekte en anderzijds de directe lijn naar Kevin De Bruyne afsneed, voor veel spelers verrassend - zelfs Roberto Martínez loofde op zijn persconferentie "the defensive structure of Panama", zegt Keygnaert.

Kompany

Hij hoopt ook op een snelle terugkeer van Kompany. "Hoe verdienstelijk Dedryck Boyata mag geweest zijn, 't is smachten naar de terugkeer van Vincent Kompany, om de opbouw van achteruit meer snelheid, finesse en diepgang te geven."

Poll: Denk jij ook dat nervositeit een probleem was in de eerste helft bij de Belgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Keygnaert  I  Martinez

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024