Pro League bereikt meteen akkoord over hervormingen

Pro League bereikt meteen akkoord over hervormingen
Dinsdag 05 juni 2018 - 22:10   I  

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke is vandaag verkozen als de nieuwe voorzitter van de Pro League. De flamboyante voorzitter kreeg 80% van de stemmen en mag zich vanaf nu president van de Pro League noemen. Ook is er meteen een akkoord bereikt over enkele hervormingen.

Vanaf het seizoen 2019-2020 zullen de beloftenploegen van de profclubs actief zijn in de nationale amauteurreeksen. Dat is goedgekeurd door de Pro League, zo meldde CEO Pierre François na de laatste Algemene Vergadering van het seizoen.

Indeling reeksen

Om de 24 belofteploegen van profclubs onder te verdelen over de eerste, tweede en derde amateurklasse, moest eerst de eerste amateurklasse splitsen. Er komt een reeks voor twaalf Franstalige ploegen (ACFF) met daarin drie U21-ploegen van de profs. RSC Anderlecht schreef zijn jeugd in bij ACFF, waardoor de paars-witte belofteploeg wellicht in de eerste amateurklasse zal uitkomen.

In de Nederlandstalige reeks van Voetbal Vlaanderen kunnen zestien ploegen ingeschreven worden, waarvan vier U21-teams. De andere zeventien profclubs zullen hun belofteploegen verspreid zien worden over de tweede en derde amateurklasse. Welke beloftenploegen in welke reeks zullen uitkomen is nog niet duidelijk, zo legt het Nieuwsblad uit.

Poll: Is dit een goede hervorming?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard  I  Gent  I  RC Genk  I  Coucke

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024