Degryse haalt keihard uit naar Rode Duivel: "Is dat international-waardig?"

Degryse haalt keihard uit naar Rode Duivel:
Dinsdag 05 juni 2018 - 10:15   I  

Roberto Martinez heeft zijn keuze gemaakt. De 23 spelers die het in Rusland zullen moeten doen zijn bekend en daar zitten toch enkele verrassingen tussen.

De grootste verrassing is zonder twijfel Adnan Januzaj. Het was al een verrassing dat hij bij de 28-koppige selectie zat, dus dat de speler van Real Sociedad nu ook naar Rusland mag meegaan is een nog grotere verrassing. Ook voor Marc Degryse, die zich toch vragen stelt bij de kwaliteiten van Januzaj. Blijkbaar ziet Roberto Martinez iets in de jonge speler, maar Degryse zelf ziet dat niet echt.

"De bondscoach heeft dan weer wél voor Januzaj gekozen, ook dat verrast mij toch een beetje. Januzaj heeft zeven caps en is aan zijn tweede WK toe, dat is onwaarschijnlijk. Terwijl ik van Januzaj in zijn carrière eigenlijk te weinig periodes gezien heb waarvan je zegt: 'Nu is hij echt international-waardig'. Martínez was dolenthousiast na zijn invalbeurt tegen Portugal, dus je voelde eigenlijk al dat hij hem zou selecteren. Maar ook tegen de Portugezen vond ik Januzaj niet overtuigen."

Betere spelers dan Januzaj

"Er is meer nodig dan twee of drie keer het initiatief te nemen om een sterke wedstrijd te spelen. Thorgan Hazard, Mertens en De Bruyne als je hem hoger laat spelen, dat zijn al drie betere spelers met hetzelfde profiel als Januzaj", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

 

Poll: Is Januzaj een meerwaarde voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez  I  Degryse  I  Januzaj

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024