Mag Roberto Martinez vroegtijdig zijn boeltje pakken bij de Rode Duivels?

Mag Roberto Martinez vroegtijdig zijn boeltje pakken bij de Rode Duivels?
Zaterdag 02 juni 2018 - 13:30   I  

Roberto Martinez heeft alles om het te maken als trainer. Een naam als een klok, een vlotte babbel, charisma én ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring. Nog maar 44 is hij, maar hij heeft wel al drie Engelse ploegen gecoacht én de Rode Duivels.

De bondscoach heeft momenteel één groot probleem en dat is het gebrek aan steun van de Belgen. Het Nieuwsblad hield een enquête en daaruit bleek dat slechts 11% de beslissing van Martinez om Nainggolan niet mee te nemen begrijpt. Dat is bijzonder weinig en bewijst dat Martinez heel wat fans is kwijtgespeeld.

Ludo Vandewalle denkt dan ook dat die beslissing hem nu in nauwe schoentjes heeft gebracht. Als het WK niet loopt zoals gehoopt, dan zal zijn positie in vraag worden gesteld. "Maar als je het, ontdaan van alle emotie, als naakt cijfer bekijkt is het zonder meer een keuze waarmee Martinez zijn hoofd op het kapblok heeft gelegd. De bondscoach tekende al een contract voor de komende twee, maar heeft plots geen kwart van de ondervraagde voetbalfans nog achter zich staan. Zelfs Marc Wilmots had voor het EK, toen hij al langer niet meer onomstreden was, nog de steun van ruim 30 procent van het voetbalvolk", aldus Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Knallen op het WK

Martinez heeft eigenlijk maar één opdracht nu: de Rode Duivels laten knallen op het WK. Enkel dan zal hij het vertrouwen van de fans terugwinnen. Roberto Martinez is en blijft een erg goede coach, maar dat kunnen we enkele beamen als de resultaten volgen. Hopelijk geeft de bondscoach alle criticasters lik op stuk en bewijst hij zijn kwaliteiten als coach én als bondscoach.

Poll: Geloof jij nog steeds in de kwaliteiten van Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024