OFFICIEEL: Thomas Buffel verlaat Genk na 9 jaar

OFFICIEEL: Thomas Buffel verlaat Genk na 9 jaar
Maandag 28 mei 2018 - 19:49   I  

Thomas Buffel verlaat de Luminus Arena. Dat heeft KRC Genk maandagavond bekendgemaakt. De middenvelder trekt na negen jaar de deur bij de Limburgse club achter zich dicht. Wat de 37-jarige Buffel precies van plan is, is nog niet duidelijk. Het is goed mogelijk dat hij bij een andere ploeg een vervolg aan zijn carrière breit.

"Vandaag vond er een overleg plaats in de Luminus Arena met Thomas Buffel. Het clubbestuur besprak met Thomas (intussen 37) dat zijn contract niet verlengd wordt", laat Genk in een officieel statement weten. "Dit was een moeilijke beslissing, gebaseerd op zowel de sportieve als financiële doelstellingen van de club voor het seizoen 18-19."

"KRC Genk deed Thomas ook een voorstel om betrokken te blijven bij de sportieve werking. En om net als andere clubiconen zoals Domenico Olivieri en Wesley Sonck bij te dragen aan het fundament van onze club, de jeugdacademie. Of Thomas hierop zal ingaan is op dit moment nog niet duidelijk", klinkt het verder nog.

Galawedstrijd in Luminus Arena

Omdat Buffel de voorbije negen jaar heel veel heeft betekend voor Genk, gaat de club het afscheid van de middenvelder niet zomaar laten passeren. Er zal een galawedstrijd ter ere van Buffel plaatsvinden in de Luminus Arena. "Wanneer dit zal zijn, en wie er allemaal bij zal zijn, communiceert de club samen met Thomas op een later moment", meldt Genk.

"KRC Genk, en bij uitbreiding het hele supporterslegioen, wenst haar kapitein uitdrukkelijk te bedanken voor alles wat Thomas voor Genk betekende de afgelopen 9 jaar. Thomas is een man van de club, en zal dit altijd blijven", besluiten de Limburgers.

Poll: Een juiste beslissing?

TAGS  I  Buffel  I  RC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024