'Anderlecht duwt sterkhouder dan toch naar de uitgang'

'Anderlecht duwt sterkhouder dan toch naar de uitgang'
Maandag 28 mei 2018 - 13:15   I  

RSC Anderlecht beleefde een moeilijk seizoen. Volgend jaar moet en zal het beter zijn en daarom maken voorzitter Marc Coucke en sportief manager Luc Devroe werk van inkomende transfers. Het is nu al zeker: paars-wit gaat veel transfers doen en de groep van Hein Vanhaezebrouck zal er aan de start van volgend seizoen hélemaal anders uitzien.

Momenteel probeert Anderlecht er alles aan te doen om Chancel Mbemba terug te halen naar het Astridpark. Daarmee zou Anderlecht al een tweede centrale verdediger halen. Eerder plukte het ook al Antonio Milic weg bij KV Oostende. Het nam wel al afscheid van Uros Spajic, die voor een avontuur in Rusland koos.

Lange tijd leek Anderlecht ook Kara Mbodj te gaan vervangen. Die heeft in het verleden al duidelijk gemaakt dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. Maar dat een transfer voor de Senegalees geen must was liet hij vorige week al optekenen. "Als ik een goed WK speel, zit er misschien nog een interessante transfer in. Maar laat dit ook duidelijk zijn: ik wil niet per se weg bij Anderlecht. Ik zit hier goed, ben hier ook graag en als ik moet blijven, zal dat met volle goesting zijn. Neen, tot hiertoe had ik nog geen gesprek met de nieuwe voorzitter, de nieuwe manager of de trainer. Maar dat zal wel komen, zeker?", klonk het in Het Laatste Nieuws.

Nu toch weg?

Dat Anderlecht Mbemba zo graag wil nu kan betekenen dat Anderlecht toch rekening houdt met een vertrek van Kara. In het systeem van Vanhaezebrouck met drie verdedigers zijn vijf verdedigers dan weer geen overbodige luxe. Momenteel telt Anderlecht met Josué Sa, Kara Mbodj, Olivier Deschacht en Antonio Milic vier verdedigers. Al zal Coucke misschien wel Kara willen verkopen om wat ruimte vrij te maken in het budget. 

Poll: Moet Anderlecht minstens vijf (centrale) verdedigers hebben voor volgend seizoen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Mbemba  I  Kara  I  Josué Sa

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024