Thomas Buffel (37) is héél duidelijk over zijn toekomst

Thomas Buffel (37) is héél duidelijk over zijn toekomst
Maandag 28 mei 2018 - 08:29   I  

KRC Genk verzekerde zich zondagavond van het allerlaatste Europese ticket en komt volgend seizoen in de tweede voorronde van de Europa League uit. Maar... Is dit het einde voor Thomas Buffel of gaat hij nog een seizoen door als speler? Het is een vraag waarop in principe snel een duidelijk antwoord zal volgen.

Het Laatste Nieuws meldt dat Buffel vandaag (maandag, nvdr.) al rond de tafel zit met de clubleiding. Na dat gesprek zal moeten blijken of de 37-jarige er nog een seizoen bijdoet of niet.

"Het moet van twee kanten komen"

Zelf lijkt Buffel nog goesting te hebben in een extra seizoen op het hoogste niveau. "Maar het moet van twee kanten komen", zegt hij in de krant. "Ik denk dat er voor aanvang van dit seizoen bij sommigen al twijfels waren, maar ik heb mijn waarde toch nog gehad met een aantal belangrijke goals."

"Ook fysiek heb ik getoond dat ik die jonge gasten wel nog kan bijbenen. Misschien niet qua explosiviteit, maar wel wat het aantal meters betreft. Als we Europees spelen is er sowieso een bredere kern nodig, maar dat mag geen bepalende rol spelen, vind ik. Het gaat om wat je nog kunt brengen, of belangrijker, wat de club denkt dat je nog kunt brengen."

Poll: Moet Buffel nog een seizoen doorgaan als speler?

TAGS  I  Buffel  I  RC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024