De Bruyne krijgt dan toch nog een individuele prijs na topseizoen

De Bruyne krijgt dan toch nog een individuele prijs na topseizoen
Zaterdag 26 mei 2018 - 07:45   I  

Ondanks een indrukwekkend seizoen met Manchester City heeft Kevin De Bruyne geen prestigieuze individuele prijs gekregen. Buiten de gloednieuwe Premier League Playmaker Award (prijs voor de meeste assists) ging Mohamed Salah met alle eer lopen in Engeland. Nu heeft De Bruyne alsnog loon naar werken gekregen, al is het maar een kleine award.

Kevin De Bruyne wint de prijs voor ‘Beste Belg in het Buitenland’ van Het Nieuwsblad. Eerder wonnen Radja Nainggolan (2016) en Dries Mertens (2017) al die prijs. Uit handen van zijn dubbelganger Jonas Van Geel (doet KDB na in Tegen de Sterren op) de award.

“Wij vinden dat je ook een individuele prijs verdient”, vertelt Jonas Van Geel tegen Kevin De Bruyne, en hij haalt een pakketje van achter zijn rug. “Geen gigantische beker, maar hopelijk iets dat je leuk vindt. Een tekening van jezelf, gemaakt door een bekende tekenaar, Sanil Chitrakar.”

Sanil Chitrakar is een Nepalees die in de VS woont. Hij won in maart de “Lionel Messi Art Campaign”. Zijn tekening van Lionel Messi werd door meer dan 25.000 mensen gestemd als de beste op sociale media. Wij vroegen hem zich over Kevin De Bruyne te buigen, aldus Het Nieuwsblad met Jonas Van Geel.

Poll: De Bruyne is momenteel de beste Belg in het buitenland?

TAGS  I  De Bruyne  I  Manchester City

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024