Marc Coucke maakt indruk en doet iets unieks bij Anderlecht

Marc Coucke maakt indruk en doet iets unieks bij Anderlecht
Zaterdag 19 mei 2018 - 12:00   I  

Marc Coucke verraste eind 2017 vriend en vijand door aan te kloppen bij RSC Anderlecht. De toenmalige voorzitter van KV Oostende had zijn zinnen gezet op paars-wit en haalde uiteindelijk zijn slag thuis door de Brusselse club effectief over te nemen. Ondertussen is Coucke al enkele maanden bij Anderlecht aan de slag, en daar maakt hij indruk op alles en iedereen. Ook op Michel Verschueren.

“Tijdens zijn eerste week als voorzitter deed Marc iets unieks”, verklapt Verschueren in een gepsrek met Het Nieuwsblad. “Hij nodigde Paul Van Himst, Eddy Merckx en Mister Michel uit in de Saint-Guidon en zei: Jullie zijn de drie wijzen van Anderlecht. Pas op, ik beschouw me nu niet als een homo ­sapiens die alles weet, maar het deed mij wel plezier", geeft de gewezen manager van paars-wit eerlijk toe.

Verschueren is overigens in zijn nopjes met Coucke als nieuwe preses van 'zijn' Anderlecht. "Net zoals ik indertijd de fans in het stadion comfort wou bieden met de loges, wil Coucke de fans comfort bieden in heel het sta­dion. Bij Marc voel ik vriendschap en respect. D'ailleurs, zijn vader - een Gentse apotheker - was een bewonderaar van mij toen ik nog RSCA-manager was en kende mij uit de krant. Marc zelf leerde ik kennen via ­Twitter."

Belangrijke rol voor zoon Michael

Tot slot heeft Verschueren het ook nog even over zijn zoon, Michel. "Zonder te stoefen, mijn zoon Michael speelt hier nog een mooie rol. Michael vertegenwoordigt Anderlecht in de ECA, de European Club Association en zorgde er mee voor dat er nu drie Belgische teams rechtstreeks in de Europese poules zitten. Daarnaast is hij - met vijf procent aandelen - één van de vijf overblijvende aandeelhouders van Anderlecht naast de groep Coucke."

"Michael zei altijd: Voadere, gij et veur nen baes gewerkt heel uw leven. Voadere, ik gon zelf baes zijn. Hij doet dat goed. ­Michael is geen koningskind dat alles in de schoot kreeg geworpen. Hij heeft niet graag dat ik over hem spreek, maar ik ben fier op hem als kleine aandeelhouder. Verschueren Michael naast Etienne D'Avignon, Claire Vanden Stock (dochter van), ­Johan Beerlandt van bouwbedrijf ­Besix en wie is die vijfde weer? Verdoeme, help mij. Of neen, ik moet erop komen. Ik heb geen alzheimer… Ik zou het honderd keer zeggen. Wacht, ik heb het. Alexandre Vandamme, de ­rijkste Belg.”

Poll: Is Coucke de juiste man op de juiste plaats bij Anderlecht?

TAGS  I  Verschueren  I  Anderlecht  I  Coucke

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024