Transfer voor Vanaken of niet? "Dít is het beste wat hij kan doen"

Transfer voor Vanaken of niet?
Zaterdag 19 mei 2018 - 11:00   I  

Hans Vanaken begon ietwat aarzelend aan het huidige seizoen, maar groeide gaandeweg opnieuw uit tot één van de belangrijkste spelers bij Club Brugge. De Limburgse spelmaker leidde blauw-zwart voor de tweede keer in amper drie jaar tijd naar de titel en ging zelf met de trofee van Profvoetballer van het Jaar aan de haal. En toch blijven de twijfels rond de persoon Vanaken bestaan...

“Hans Vanaken won terecht de prijs van Profvoetballer van het Jaar", steekt analist Johan Boskamp van wal in Het Belang van Limburg. "Zeker wanneer je de play-offs niet meerekent, was hij de beste speler op de Belgische velden. In play-off 1 had zijn Club Brugge het lastiger, maar Vanaken opende de boel op Charleroi en maakte het verschil. Hij trok de ploeg over het dode punt heen. Klasse, maar zijn niveau van in het begin van de competitie heeft hij niet meer gehaald. Toen speelde hij echt heel sterk samen met Ruud Vormer. Ze hebben de prijzen kunnen verdelen, want Ruudje won de Gouden Schoen.”

Zoals enkele andere analisten, twijfelt ook Boskamp aan wat Vanaken nu moet doen. “Tja, en is Hansie klaar voor een stap hogerop? Dat moet hij vooral zelf uitmaken. Ik denk dat hij beter in Brugge kan blijven", benadrukt de Nederlander. "Je weet dat de Engelse of Duitse topclubs niet voor hem komen, en dan kom je bij de middenmoters uit. Past zijn stijl bij zulke clubs? Dat denk ik niet. Vanaken komt het best tot zijn recht in een dominante ploeg. En hier is hij de gevierde man. Dat zijn allemaal dingen waar hij rekening mee moet houden.”

Poll: Waar speelt Vanaken volgend seizoen?

TAGS  I  Vanaken  I  Club Brugge  I  Boskamp

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024